طرز تهیه شامی گیلانی برای شامی لوبیا محلی
ثبت شده توسط: شف باکس
زمان آمادهسازی: 30 تا 60 دقیقه
مناسب برای: ۴ نفر
ملیت : نامشخص
طرز تهیه
در راه برگشت از کمپ در جنگلهای پونل و خلخال، در تولمشهر -که خود محلیها به آن جمعه بازار میگویند- توقفی کردم. جلوی قهوهخانه، نیمکتهای چوبی قرار داشت و چند مرد میانسال محلی مشغول گپ و گفت بودند. همینکه نشستم، صاحب قهوهخانه با یک منوی کاغذی چرب و کهنه که معلوم بود سالهاست دست به دست شده، سراغم آمد. در منو چند اسم جدید به چشمم خورد؛ لوبیا کباب، شامی گیلانی و شاپوری.
از همان محلیهایی که روی نیمکتهای چوبی دم در قهوه خانه نشسته بودند، خواستم که فرق میان این غذاها را برایم توضیح دهند و بعد از توضیحاتشان متوجه شدم که در رشت با لوبیا ترکیبهای غذایی مختلفی تهیه میکنند.
لوبیا کباب
، چنجه با لوبیاست؛ شامی لوبیا، شامی است با لوبیا و شاپوری هم ترکیب املت با لوبیاست. لوبیا املت را در سفر قبلی امتحان کرده بودم و حالا بین لوبیا کباب و لوبیا شامی مانده بودم و در نهایت شامی لوبیا را انتخاب کردم.
در زمانی که مشغول گپ و گفت با محلیها درباره تعدد قهوهخانهها در استان گیلان بودم صاحب قهوهخانه با یک سینی استیل که شامل یک کاسه لوبیا، یک بشقاب شامی و یک بشقاب خیار، گوجه و پیار صورتی خرد شده بود، برگشت و برایم توضیح داد که باید این شامیها را داخل خوراک لوبیا خرد کنم و حتی اگر دوست دارم میتوانم کمی نان هم خرد و نوعی تریت درست کنم. به حرفش گوش دادم از انتخابم راضی بودم. شما هم میتوانید شامی را با دستور پخت زیر آماده کنید و به خوراک لوبیا اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی برای شامی لوبیا
پیاز
یک عدد
گوشت چرخ کرده گوسفند بدون چربی
۴۰۰ گرم
زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه
به مقدار لازم
لپه خیس شده
یک لیوان
سیبزمینی
یک عدد
تخممرغ
یک عدد
طرز تهیه شامی لوبیا
مرحله اول
برای تهیه شامی گیلانی، ابتدا باید یک پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و داخل روغن بریزید و آن را سرخ کنید. سپس گوشت را هم به آن اضافه کنید و تفت دهید.
زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا تمام قسمتهای گوشت طعم بگیرد. مقداری آب به آن اضافه کنید در حدودی که یک بند انگشت بالاتر از گوشت قرار بگیرد و اجازه دهید تا گوشت بپزد و آب آن بخار شود.
مرحله دوم
یک لیوان لپه را حدود یک ساعت خیس کنید. سپس آن را بپزید و وقتی تقریبا حدود دو قاشق از آب لپه باقی بماند، اجاق را خاموش کنید؛ یعنی در واقع تا جایی که لپهها خیلی خشک نشوند.
مرحله سوم
سیب زمینی را بپزید و رنده کنید. بعد از اینکه لپه و گوشت کمی خنک شدند آنها را درون دستگاه غذاساز بریزید یا با هم چرخشان کنید. دو عدد تخم مرغ، محلول زعفران و سیب زمینیها را اضافه کنید و خوب ورز دهید.
مرحله چهارم
حتماً حدود یک ساعت مواد را داخل یخچال قرار دهید و به آن استراحت دهید، سپس آن را از یخچال خارج کنید تکهای از آن را دایرهای کنید و کف دستتان پهن و وسط آن یک سوراخ ایجاد کنید. در پایان آن را در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.
شامی گیلانی شما آماده است؛ میتوانید آن را در کاسهی خوراک لوبیا بریزید و نوش جان کنید.
https://kalleh.com/book/wp-content/uploads/sites/2/2018/04/lili.mp4
نظرات کاربران و بازدیدکنندگان
هنوز نظری ثبت نشده است