کفیر ، اکسیر جاودانی در قله قاف
در مراتع زمردین قرقیزستان، این ضربالمثل رایج است که: «وقتی زمین از علف پر میشود، پستانهای حیوانات از شیر منفجر میشود.
خمیر هزارلا ، یوفکا یا فیلو؟ مساله این است!
اگر عاشق شیرینیپزی باشید احتمالا میدانید که بسیاری از شیرینیهای خوشمزه امروزی از کروسان تا انواع شیرینی دانمارکی، تارت و شیرینی ناپلئونی یا اصلا چرا راه دور برویم، همین شیرینی زبان معروف خودمان با خمیرهای رول شده کرهای درست میشوند که با خمیرهای معمول
صبح با استارباکس شروع میشود
در سال ۱۹۷۱ در امتداد خیابانهای سنگفرش شده منتهی به بازار تاریخی پیک پلیس سیاتل در آمریکا، یک فروشگاه قهوه توجه عابران را بهخود جلب کرد.
تاریخچه پاستا و سفر طولانیاش به دور دنیا
قصه و تاریخچه پاستا ، مثل طعمش دلنشین است.
قنادی مینیون مسافری از اکراین!
ترافیک خیابان سعدی را که پشت سر بگذاری و از راسته کفاشها که بگذری، نوشته متالیک روی شیشه توجهت را به خود جلب میکند؛ « شکلات و شیرینیسرای مینیون»! در شیشهای را که باز میکنی، زمان به عقب برمیگردد.
فراپاچینو ؛ اشتباه موفق استارباکس
فراپاچینو؛ نوشیدنی سرد جذاب، اولین نوشیدنی ترکیبی از قهوه، شیر، خامه، یخ و شربتهای طعمدار است که در سال ۱۹۹۵ توسط استارباکس به بازار عرضه شد.
قهوه ترک قهوهای پر از قصه و داستان
مردم ترکیه یک ضربالمثل دارند که میگوید: «دل نه قهوه میخواهد و نه قهوهخانه؛ دل گفتگو و دوستی میخواهد، قهوه بهانه است.
بهترین خیابان غذا و غذای خیابانی در کجای جهان است؟
بهترین غذای خیابانی دنیا را در کدام گوشه جهان میتوان پیدا کرد؟ جواب دادن به این سوال آسان نیست.
تاریخچه چای در چهار گوشه جهان
به من بگو یک فنجان چای گرم میخواهی یا یک لیوان چای سرد؟ چای تو میتواند مثل ماچا باشد، سابیده شده در هاونهای سنگی ژاپنی در جریان مراسم چایخوری سنتی در اتاقهای مخصوص، روی تاتامی و با صرف وقت بسیار به عنوان عملی برای مراقبه و تعالی شخصی، یا داخل لیوان
میراث قبایل آمریکایی برای پایتخت شکلات جهان
در یک صبح آفتابی در منطقهای از سانفرانسیسکو، نیم دوجین مرد و زن در یک کارخانه کوچک، کارشان را با روشن کردن دستگاهها شروع میکنند، سپس تنظیمات دما را بررسی کرده و دانههای کاکائو را مرتب میکنند.
پاستای ایتالیایی با سیر ترشی اضافه
برای کسانی که از بچگی طعم رشتههای دمشده اسپاگتی (همان ماکارونی خودمان) را چشیدهاند، کنار آمدن با پاستایی که در سس غوطهور شده آسان نیست.
بلوچیز چیست و چرا کپک این پنیر ضرر ندارد؟
کلیفتون فادیمن (Clifton Fadiman) نویسنده نشریه نیویورکر میگوید «پنیر پرشی است به دل ابدیت».
پنیر گودا چیست و چرا تا این اندازه محبوب شده؟
با شنیدن اسم هلند، گل لاله، آسیابهای بادی، گاو هلندی و البته پنیر یادمان میآید.
از فرش قرمز کن تا املت قهوه خانه ای
«زنان برای نوشیدن چای وقهوه به کافه میروند و مردان به قهوه خانه!» این تصوری است که از همان روزهای ابتدایی تولد قهوهخانهها در عهد صفوی، تا امروز در جریان بوده است.
همه چیز درباره پنیر پارمزان و فوت و فن مصرف آن
تاریخچه پنیرهای معروف جهان به طرز پیچیدهای با کشورهای محل تولدشان گره خورده است.
پنیر چدار چیست، از کجا آماده و چه کاربردی در آشپزی دارد؟
هنوز نه امپراتوریهای بزرگ جهان شکل گرفته بودند و نه حتی دست بشر، سادهترین ظرفهای سفالی را ساخته بود؛ اما پنیر وجود داشت.
پنیر اسرم چیست و چه کاربردی در آشپزی دارد؟
به قرن دوازدهم برگردیم! زمانیکه راهبان صومعه اسرم، برای اولین بار فرمول جادویی یک پنیر را کشف کردند.
قصه پنیر کممبر و راهنمای مصرف این پنیر محبوب
پنیر کممبر (Camembert) با لایه سفید رنگی که رویش را پوشانده، یکی از زیباترین پنیرهای طبیعی جهان است؛ چیزی شبیه به مزارعی که در زمستان سرتاپایشان از برف یکدست سفیدپوش میشود.
خانهای برای پروبیوتیک ها
داستان امروز ما، داستان پروبیوتیک ها و سبزیجات رنگارنگی است که باید دستچین شده انتخاب شوند، خوب شسته شده و مرتب خرد شوند، تا در نهایت با دستور ویژهای در ظروف مناسب، آماده تخمیر شوند.
پنیر پراتو چیست و چه خواصی دارد؟
پنیر پراتو (Prato) نتیجه پشتکار و ذوق و ابتکار مهاجر جوان دانمارکیای به نام توارد نیلسِن (Thvard Nielsen) بود که در دهه ۱۹۲۰ به این کشور آمریکای جنوبی نقل مکان کرد.
قصه تولد یک پنیر خاص؛ پنیر رومانو
داستان پِکورینُو رُومانو (Pecorino Romano) با طبیعت آغاز میشود؛ با تپههای سرسبز و انبوه و گلههای گوسفند.
ادویه کاری از کجا آمده است؟ تاریخچه ادویه کاری
اغلب ما فکر میکنیم کاری یک غذای هندی است؛ درست است، اما این تصور همه حقیقت نیست.
پنیر بوترکیزه چیست و چه خواص و ویژگیهایی دارد؟
بوترکیزه، یا به قول آلمانیها بوترکازه، پنیری آلمانی و اتریشی است که انگلیسی به آن پنیر کرهای میگویند؛ اما برخلاف این اسم، پنیر بوترکیزه هیچ کرهای ندارد.
قصه یک کافه وگن در شهر گوشت دوستها
ساعت چهار بعدازظهر یک روز بهاری در فروردین ۱۴۰۱ است؛ خیابانها خلوت و هوا گرمتر از آنی است که در فصل بهار انتظار داریم.
نان: برشی از تاریخ جنگ جهانی
شاید پیدا کردن جایگزینهای مناسب برای نان، یک وسواس کاملا مدرن به نظر برسد؛ اما واقعیت این است که ماجرا به زمان وقوع جنگهای جهانی برمیگردد.
زیتون ؛ نمادی برای صلح و مقاومت
مکان: هشتاد کیلومتر دورتر از بیروت، عروس شهرهای خاورمیانه، روستای بِشعلی (Bchaaleh).
نان ؛ سرنوشت خارقالعاده یک ماده غذایی معمولی
نان ، بیش از ۱۰ هزار سال است که بخشی از زندگی روزمره ما شده است! شاید باورنکردنی به نظر برسد؛ اما تاریخچه نان، داستانی است که به زمانی بسیار دور، درست آن زمان که آرد از غلات وحشی تهیه میشد برمیگردد.
جنگ جهانی و دوره سقوط گیاهخواری
گیاهخوارانی که در قرن نوزدهم میلادی در مغرب زمین ظهور کردند، از دید اغلب مردم با صفاتی مثل «خیلی افراطی»، «خیلی سادهدل»، یا خودمانی بگوییم «سادهلوح» توصیف میشدند و گوشتخوارها آنها را «سبک مغز»، «بیدین و ایمان» و «بدغذا» خطاب میکردند.
همه آنچه که باید درباره انواع پنیر طبیعی بدانید
اگرچه اغلب پنیرهای طبیعی یا همان پنیرهای بین المللی ، ریشه در تاریخچه آشپزی ایرانی ندارند، اما حتی در آشپزخانه ایرانیها هم طرفداران بسیاری دارند.
انواع پاستا ایتالیایی و محبوبترین پاستاهای جهان
سو فیلیندُو (Su Filindeu- به معنای رشتههای خداوند) هیچ رازی ندارد، مگر یک راز بزرگ.
تاریخچه نودل ؛ چطور این غذای ساده جهانی شد؟
غذاهای کمی به اندازه نودل در سراسر جهان محبوب هستند و بسیاری از فرهنگها از شرق آسیا به سمت غرب تا اروپا مدعی هستند نوعی غذا با نودل را دارند.
آشپزخانههای خیابانی ؛ غذای خیابانی تهران
اینجا جایی است که ماشینها میدان را دور میزنند و اگر در منتهیالیه راست به سمت غرب قرار داشته باشند، وقت چرخاندن فرمان، احتمالا دکه را میبینند، به ویژه اگر گرسنه باشند.
قصه فروش غذا در خیابان ؛ کرونا آمد و مشتریها رفتند
در سال ۲۰۱۹، کمپانی نِتفِلیکس (Nextflix) از فرصت جذاب غذاهای خیابانی استفاده کرد و طی دو سری مستند، شهرهای مختلف آسیا و آمریکای لاتین را بدنبال به تصویر کشیدن قصه آدمها و مکانهای مرتبط با غذا زیر پا گذاشت.
چای ماسالا ؛ مسافری از هند
اگر بگوییم هند کشور ادویههاست، خیلی بیراه نگفتهایم.
نان باگت چطور به نماد آشپزی فرانسوی تبدیل شد؟
نان باگت (Baguette)، در سراسر جهان به عنوان نماد هویت فرانسوی شناخته میشود چون باگت در نوامبر ۲۰۱۸ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس فرانسه قرار گرفته است.
با انواع نان در سراسر جهان آشنا شوید
نان در همه جای دنیا به اشکال و با روشهای مختلف تهیه میشود و در کنار غذاهای مختلف به عنوان تکمیلکننده سفرههای غذا بوده است.
از باغ چای تا چای کیسه ای یا لیپتون
خستگیهای زندگی مدرن امروز برای در شدن نیاز به یک نوشیدنی خوب مثل چای دارد اما چیزی مثل یک چای کیسه ای (Tea Bag) که خوردن چای را آسانتر کند قطعا گزینه بهتری برای دنیای مدرن امروز است.
یونان باستان تا آلمان: تاریخچه و انواع سوسیس
ردیابی تاریخچه سوسیس دشوار است، اما اکثر مورخان، قدیمیترین نشان از به وجود آمدن آن را به کتاب کلاسیک یونان باستان ادیسه نسبت میدهند.
ماکارونی با ته دیگ سیب زمینی : سفر غذای ایتالیایی به ایران و دگرگونیهایش
کمتر کسی است که سوفیا لورن (Sophia Loren) هنرپیشه زیبای ایتالیایی را نشناسد.
آش رشته : همه چیز درباره دستور پخت، انواع و رسوم مربوط به آن
یک کاسه آش رشته داغ درحالیکه بخار از روی آن بلند میشود و بوی کشک تازه، نعناع داغ، پیاز و سیرش مشاممان را پر میکند قطعا از لذتهای کوچک این دنیاست.
برشی از پنیر فتا؛ ملکه پنیرهای یونانی
داستانهای زیادی از دل فرهنگ غذایی یونان میتوان بیرون کشید که همان لحظه اول توجه هر کسی را به خود جلب میکند.
کاچی چیست؟ یک دسر قدیمی اما خوشمزه ایرانی
کاچی یک دسر یا پودینگ ایرانی است که با ترکیبی از ادویههایی با طبع گرم به همراه زعفران و گلاب درست میشود.
پروتئین گیاهی وگشیم : اولین فست فود گیاهی
سرآشپز، هنرمند و کارآفرین من گلاره قیدرزاده هستم.
انواع نان سنتی ایرانی و نگاهی به تاریخچه نان در ایران
انواع نان همیشه سر سفره ما بوده و اگر بلوای نانی که بعد از جنگ روسیه و اکراین به جریان افتاده تمام شود، احتمالا همچنان هم بخشی مهم از سبد غذاییمان خواهد ماند.
محصولات تخمیری ؛ غذاهایی زنده در طول تاریخ
قصه طول عمر قفقازیها یا داستان تخمیر در تمدن چین باستان را شنیدهاید؟ تمدنهایی که با معجزه مواد غذایی بسیاری از بیماریها را از خود بیرون و عمر مردمشان را طولانیتر کردند! اما رازهای عجیب و جذاب غذایی این سرزمینها، چطور فراموش شد و چه شد که بسیاری دیگر
کافه استارباکس: قصه طعمها در فضایی برای کار و استراحت
تصور کنید صبح یک روز پاییزی، با کولهپشتی پر از ایده و لپتاپی زیر بغل، در خیابانهای شلوغ شهر به دنبال پناهگاهی میگردید.
قهوه و جنگ: از سربازان ناپلئون تا جنگ جهانی دوم
در شبی سرد و مهآلود در سال ۱۸۱۲، در دشتهای یخزده روسیه، سربازی فرانسوی، کتری سیاهی را روی آتشی لرزان میگذارد.
قصه پنیر در گذر تاریخ؛ تولد محبوبترین خوراکی جهان
پنیر یکی از فرزندان شیر است که در سراسر دنیا عاشقان بسیار دارد.
کنسرو: اختراع جنگی که زندگی را تغییر داد
در اواخر قرن هجدهم، هنگامی که اروپا در آتش جنگهای ناپلئونی میسوخت، نیازی فوری به تغذیه سربازان در میدانهای نبرد احساس میشد.
ماست چیست؟ یک سفر خوشمزه به دنیای ماست
ماست، این خوراکی سفید و خامهای، چیزی فراتر از یک ماده غذایی ساده است.
تکنیک های آشپزی باستانی: آشپزخانههای فراموششده تاریخ
آشپزی فقط هنر ترکیب مواد نیست، بلکه بازتابی از فرهنگ، تاریخ و خلاقیت بشر است.
موجوداتی از سه قلمرو طبیعی مختلف برای به دست آوردن عنوان مرگبارترین غذا با هم رقابت میکنند.
غذا برای زندگی حیاتی است، اما گاهی اوقات آنچه میخوریم میتواند کشنده باشد. ما معمولا سعی میکنیم از مصرف آنچه میدانیم سمی است پرهیز کنیم و همچنین در صورت داشتن حساسیت، غذاهای آلرژیزایی مانند بادام زمینی را نمیخوریم.
گرمایش زمین نهتنها بر تولید غذا تأثیر میگذارد، بلکه در آینده، میتواند اصلیترین غذای روزمرهی میلیاردها انسان را نیز به مادهای مرگبار تبدیل کند.
برنج، پرمصرفترین غلهی جهان، ممکن است در آیندهای نهچندان دور به تهدیدی جدی برای سلامت بشر تبدیل شود. پژوهشی تازه نشان میدهد که با گرمتر شدن زمین و افزایش گازهای گلخانهای، میزان سمیبودن این مادهی غذایی حیاتی نیز افزایش خواهد یافت؛
مطالعه جدیدی نشان داده است از میان تمام کشورهای جهان فقط یک کشور از آمریکای جنوبی قادر است کل نیازهای غذایی مردمش را بهطور مستقل تامین کند.
در شرایطی که فضای سیاست جهانی چندان مشارکتآمیز و دوستانه بهنظر نمیرسد، این پرسش مطرح میشود که در صورت توقف کامل تجارت جهانی مواد غذایی، کدام کشورها واقعا توان تأمین مستقل نیازهای غذایی خود را خواهند داشت؟
احتمالا شنیدهاید که داشتن یک صبحانه خوب میتواند آغاز خوبی برای روزمان باشد؛ اما آیا این وعده واقعاً ما را سالمتر و لاغرتر میکند؟
در کنار باورهای قدیمی مانند «هویج باعث دید در شب میشود» و «اگر دروغ بگویی، دماغت دراز میشود»، یکی از جملات رایج والدین این است: «صبحانه مهمترین وعده غذایی روز محسوب میشود». بسیاری از ما با این باور بزرگ شدهایم که نخوردن صبحانه یک اشتباه بزرگ غذایی محسوب میشود؛ اما حقیقت این است که تمام افراد برای خوردن آن وقت صرف نمیکنند.
داستان واقعی شهری که ۱۸ ماه آب سمی مینوشید و هیچکس حرفشان را باور نمیکرد
برای ماهها، مردم از طعم و رنگ عجیب آب شکایت داشتند، اما کسی به هشدارهای آنها گوش نداد تا اینکه یک فاجعهی انسانی رقم خورد.
چرا فروشگاههای آنلاین لوازم خانگی خارجی ناپدید شدند؟ کالبدشکافی سیاستی پرهزینه که بازندهی اصلی آن، مصرفکنندهی ایرانی است.
اگر در هفتههای اخیر برای خرید لوازم خانگی خارجی به اینترنت سر زده باشید، احتمالاً با ویترینهای خالی روبهرو شدهاید. این یک اتفاق یا نقص فنی نیست؛ بلکه پردهی آخر از نمایشنامهی ششسالهای است که با شعار «حمایت از تولید داخل» روی صحنه رفت. ممنوعیت واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ کلید خورد و قرار بود فرصتی طلایی برای شرکتهای داخلی باشد تا با ارتقای کیفیت و فناوری، به سطحی از بلوغ برسند که توان رقابت با برندهای جهانی را داشته باشند.
ایرانسل در جریان رویداد الکامپ، جزئیات فنی و نحوه استفاده از eSIM را شرح داد.
این روزها بحث eSIM سر زبانها افتاده است. با وجود این که این فناوری در ایران در آستانه عرضه سراسری قرار دارد، برای بسیاری از کاربران سوالات زیادی در خصوص eSIM، نحوهی کارکرد و پیادهسازی آن توسط اپراتورهای داخلی مطرح است.