طرز تهیه شله مشهدی
ثبت شده توسط: شف باکس
زمان آمادهسازی: 60 تا 90 دقیقه
مناسب برای: 6 نفر
ملیت : نامشخص
طرز تهیه
شله مشهدی یکی از غذاهای محلی مشهد است که در این شهر فقط با اسم شله شناخته میشود. این غذا از خانواده آشها است. مواد اصلی
شله مشهدی
گوشت، حبوبات و ادویه فراوان است و معمولا برای خوشمزه و مقویتر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه میکنند. به دلیل آنکه فرآیند تهیه آن بسیار پر زحمت و پر خرج است، معمولا در خانهها پخته نمیشود و همیشه در حجم زیاد و در مناسبتهای خاص (مخصوصا محرم) و توسط آشپز مخصوص خود تهیه میشود. این غذا برای مشهدیها از اهمیت فراوانی برخوردار است. بد نیست بدانید که عموما در روزهای آخر دهه محرم این غذا پخته میشود.
پختن شله مشهدی، به تجربه بالا، دقت فراوان و حوصله زیاد نیاز دارد اما اینبار طرز تهیه شله مشهدی را با روش سادهتر با شما در میان میگذاریم.
بیشتر بخوانید
طرز تهیه ماهی میدم یا دمی لخلاخ جنوبی + روش مزهدار کردن انواع ماهی
طرز تهیه قورمه سبزی رشتی | دستور اصیل شمالی با بادمجان
طرز تهیه آبگوشت ماهی لنجو، دستور پخت اصیل و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه شله مشهدی
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان
یک کیلو
چربی گوسفند (دنبه) چرخ شده
نیم کیلو
پیاز چرخ شده و بلغور گندم و برنج نیم دانه
۳۰۰ کیلو
لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود
۲۰۰ گرم
پودر جوز هندی
دو قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل و پودر هل
یک قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل و پودر هل
یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
یک قاشق غذاخوری
روغن مایع
ده قاشق غذاخوری
نمک
به مقدار لازم
طرز تهیه شله مشهدی
مرحله اول
ابتدا حبوبات را که از یک روز قبل خیس کردهاید را بپزید. پس از نرم شدن مواد، آنها را مانند برنج آبکش کنید و کناربگذارید.
چربی گوسفند و پیاز چرخ شده را داخل قابلمه بریزید، گوشت را نیز به همراه کمی نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
وقتی کاملا پخت، استخوانهای گردن را از گوشت جدا کرده و گوشتها را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
بلغور گندم را در آب جوشیده بریزید و روی شعله با حرارت کم قرار دهید. دقت کنید که ریز بجوشد و مرتب آن را هم بزنید.
بعد از اینکه بلغور پخت، برنج را به آن اضافه کنید.
هنگامی که برنج لعاب داد، سپس حبوبات آماده شده را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
مرحله سوم
وقتی حبوبات کاملا له شد، گوشتهای رشته شده را به مواد اضافه کنید و مجددا به مدت سه ساعت بگذارید تا بجوشد.
بعد از این که کاملا مواد پخت ادویهها و روغن را درون آن بریزید و آن را به مدت یک ساعت مانند برنج به آن زمان دهید با دمای بسیار پایین به حالت دم برسد.
نظرات کاربران و بازدیدکنندگان
هنوز نظری ثبت نشده است