شف باکس | دستورپخت انواع غذاهای متنوع و خوشمزه

منوی ناوبری

طرز تهیه اردک بریان با سس پرتغال

اردک بریان با سس پرتغال

اردک بریان با سس پرتغال

ثبت شده توسط: شف باکس

زمان آماده‌سازی: تعداد نفرات: 6

مناسب برای: -

ملیت : نامشخص

طرز تهیه

موارد مورد نیاز


  • اردک درسته 2.5-2 کیلوگرمی 1 عدد (اردک را می توان از فروشگاه های شهروند تهیه کرد )
  • آیلیموی تازه 3 قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
  • خردل 1 قاشق غذا خوری
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • فلفل دلمه 1 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی 1 عدد متوسط
  • کره آب کرده نیم فنجان
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • آب پرتغال تازه 1 فنجان
  • آب لیموی تازه نیم فنجان
  • سرکه بالزامیک یا انگور قرمز 1 قاشق غذا خوری
  • آب 2 قاشق غذا خوری
  • شکر 1 قاشق غذا خوری
  • سیر له شده 4 حبه
  • کره نیم فنجان
  • آب مرغ 1.5 فنجان
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور پخت

  • داخل شکم و بیرون اردک را خوب تمیز کرده، شسته و کنار بگذارید. پوست آنرا نکنید و فقط در صورت داشتن چربی های اضافه آنها را بگیرید.
  • پیاز، فلفل دلمه و گوجه فرنگی را نیم حلقه حلقه کنید.
  • در یک کاسه روغن زیتون، آب لیمو، خردل، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و بعد پیاز فلفل دلمه و گوجه نیم حلقه شده را درون آن ریخته با هم مخلوط کنید.
  • اردک را در یک ظرف مخصوص فر قرار داده و مخلوط تهیه شده در مرحله قبل را روی آن ریخته و تمام اردک را با مخلوط خوب آغشته کنید و سپس تمام مواد درشت شامل پیاز، فلفل و گوجه را داخل شکم اردک قرار دهید.
  • فر را از قبل گرم کنید تا به درجه حرارت 190 درجه سانتی گراد برسد. سپس اردک خود را درون فر قرار دهید و یک ساعت بپزید. سپس اردک را از فر خارج کرده و روی آن 4/1 فنجان کره با قاشق ریخته تا تمام سطح اردک آغشته به آن شود سپس مجددا درون فر گذاشته و 45 دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید. مجددا از فر خارج کرده با 4/1 فنجان کره باقی مانده آغشته کنید و مجددا در فر به مدت 15 دقیقه به پختن ادامه دهید تا خوب برشته شود.
  • روش تهیه سس پرتغال:آب و شکر را داخل قابلمه کوچک جوشانده تا غلیظ شود و با حرارت کم ادامه دهید تا بصورت کاراملی و قهوه ای در آید. سپس سرکه، آب پرتغال و لیمو را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا مایع یکدستی بدست آید و بعد نمک و فلفل را اضافه کنید.
  • در قابلمه کوچک دیگری کره و سیر له شده را ریخته و کمی تفت دهید و سپس آب مرغ را به آن اضافه کرده و در نهایت مایع بدست آمده در مرحاه قبل را به آن اضافه کنید. با حرارت ملایم به پختن ادامه دهید تا حجم سس شما کم شده و به غلظت مورد دلخواه برسد.
  • دورچین:برای دورچین اردک می توانید سبزیجات بخار پز یا آب پز شده مثل لوبیا سبز، هویج، کلم بروکلی و یاو غیره استفاده کنید.
  • در کنار سبزیجات می توانید چند سیب زمینی آب پز کرده، سپس پوست آنرا کنده و بصورت قطعات درشت ببرید و بعد داخل ماهیتابه با چند حبه سیر حلقه شده، روغن زیتون یا کره و نمک تفت دهید و سرو کنید.
  • تزئین و سرو:اردک خود را درون یک دیس بزرگ قرار دهید یک طرف سبزیجات قرار داده و طرف دیگر سیب زمینی ها را قرار دهید. روی اردک کمی از سس ریخته و با چند پر جعفری تزئین کنید. بقیه سس را بصورت گرم سر میز آورده پس از بریدن و سرو آن روی قطعات بریزید.

نظرات کاربران و بازدیدکنندگان

هنوز نظری ثبت نشده است